Siirry pääsisältöön
Soita neuvontapuhelimeen.
NEUVONTAPUHELIN
010 206 9620
Hinta Puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv 24%).
Tatuoinnin poisto

Tatuoinnin poisto

Miten tatuointeja poistetaan?

Poistamme koristeellisia, kosmeettisia ja traumaattisia tatuointeja q-kytketyillä ja pikosekuntiluokan rubiinilasereilla (Lappeenranta, Tampere, Lahti, Kuopio) ja KTP/Nd:YAG-lasereilla (Vantaa, Oulu, Vaasa, Rovaniemi, Kouvola). Ennen poistoa käsittelemme alueen fraktionaalisella laserilla, mikä parantaa tuloksia. Tatuoinninpoisto hajottaa pigmentin fotoakustisella paineaallolla. Pigmentti poistuu immuunijärjestelmän avulla.

Mitä värejä voidaan poistaa?

Rubiinilaser on ylivoimainen mustan, sinisen, vihreän ja magentan poistamisessa ja se häivyttää hyvin myös harmaan ja ruskean sävyjä. Vaikutus punaiseen, keltaiseen ja valkoiseen on vähäinen. KTP/Nd:YAG-laserit poistavat parhaiten punaisen, keltaisen ja oranssin (KTP) värejä sekä mustan ja sinisen sävyjä (Nd:YAG).

Montako hoitoa?

Hoitojen määrä riippuu pigmentin väristä, määrästä, syvyydestä ja ihoalueesta. Tarkkaa määrää ei voi ennustaa, mutta arvion saa Kirby-Desai-laskurilla. Suositeltava hoitoväli on 6 viikkoa. Musta kuva saadaan yleensä poistettua kokonaan. Aina tämä ei ole mahdollista, mikäli pigmentti sijaitsee syvällä verinahassa.

Onko poisto kivuliasta?

Tatuoinnin poisto on hieman kivuliasta. Ennen hoitoa iholle voi levittää apteekista ilman reseptiä saatavaa EMLA-voidetta tunnin ajaksi. Kipua voi lievittää myös särkylääkkeellä.

Jälkihoito-ohjeet?

Alue suojataan ja suihkutellaan päivittäin. Kun rakkulat ja erittely muuttuvat ruveksi, voi aluetta rasvailla. Paraneminen kestää 2 viikkoa ja alue suojataan auringolta. Alueella voi esiintyä hyper- tai hypopigmentaatiota, joka korjaantuu yleensä 6-12 kk aikana.

Voiko poistosta jäädä arpea?

Tatuoinnin poistosta jää usein muuta ihoa vaaleampi jälki tai joskus ei sitäkään. Kohoarven kehittyminen on harvinaista. Arpiriski on siis vähäinen, mutta mahdollinen mikäli potilaalla on taipumus arven liikakasvuun.

Miten pääsen hoitoon?

Tatuoinnin poistoon voit varata ajan suoraan Epilaserin laserhoitajalle. Mikäli haluat ihotautilääkärin arvion ennen hoitosarjaa, varaa aika Epilaserin ihotautilääkärille tai käytä SILK-etävastaanottoa.