Siirry pääsisältöön
Soita neuvontapuhelimeen.
NEUVONTAPUHELIN
010 206 9620
Hinta Puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv 24%).
IntelliStudio® -luomikuvaus

IntelliStudio® -luomikuvaus

Miksi luomia kannattaa seurata?

Suomessa todetaan vuosittain 1700 melanoomaa. Melanooma on merkittävä kansanterveydellinen sairaus. Potilaan ennuste on hyvä, jos melanooma diagnosoidaan ja leikataan ajoissa. Ennuste muuttuu huonoksi, mikäli diagnoosi viivästyy ja melanooma leviää.

Miksi IntelliStudio® -luomikuvaus?

Ihotautilääkäri tutkiii potilaan luomia silmämääräisesti ja dermatoskoopilla. Perinteinen menetelmä toimii hyvin arjen potilastyössä ja auttaa löytämään korkean riskin potilaat. Riski on kohonnut runsasluomisilla potilailla sekä potilailla joilla on epätyypillisen näköisiä luomia.

Alkavaa melanoomaa on joskus mahdoton erottaa hyvänlaatuisesta luomesta. Korkean riskin potilaiden luomiseurannassa IntelliStudio® -luomikuvaus on ehdottomasti luotettavin mentelmä. Potilas tai lääkäri ei voi tarkasti muistaa, onko jokin luomista muuttunut seurantavälin aikana, varsinkaan jos luomia on runsaasti.

Mikä on IntelliStudio® -järjestelmä toimii?

IntelliStudio® -järjestelmän robottikamera kuvaa ihon ja kaikki luomet. Seurattavista luomista otetaan lisäksi lähikuvat digitaalisella dermoskoopilla. Koko ihon kuvia ja lähikuvia voidaan vertailla kuvaushetkien välillä, jolloin on helppo havaita uudet luomet ja muutokset vanhoissa luomissa.

Onko IntelliStudio® -järjestelmästä tutkittua hyötyä?

Tutkimuksissa on todettu, että kaksivaiheinen digitaalinen luomiseuranta löytää melanooman tavallista aikaisemmin, kun melanooma on vielä ohut eikä ole ehtinyt metastasoida.

Kenelle IntelliStudio® -luomikuvaus?

IntelliStudio® -seurannasta hyötyvät runsasluomiset potilaat, ja potilaat, joilla on epätyypillisiä luomia. Melanoomariskiä lisäävät myös valoherkkä ihotyyppi, ihon lukuisat palamiskerrat ja aiempi melanooma itsellä tai suvussa. Runsasluomisuuden kriteeri täyttyy, jos potilaalla on yli 50 luomea, mutta punapigmenttisillä jo 20 luomea aiheuttaa korkean melanoomariskin.

Missä IntelliStudio® -luomikuvauksia tehdään?

IntelliStudio® -luomikuvauksia tehdään Epilaserin toimipisteissä Pihlajalinna Koskiklinikassa Tampereella, Terveystalo Lappeenrannassa ja Mehiläinen Tikkurilassa. Luomikuvaukset suoritetaan Epilaserin ihotautilääkäreiden ja laserhoitajien toimesta.

Miten pääsen kuvaukseen?

Luomikuvaustarve arvioidaan ihotautilääkärin vastaanotolla. Luomikuvauksen suorittaa luomikuvauksiin koulutettu hoitaja ihotautilääkärin ohjeistamana. Tampereella Pihlajalinna Koskiklinikassa toiminnasta vastaavat ihotautilääkäri Toni Karppinen ja laserhoitaja Sallamari Henttinen. Lappeenrannan Terveystalossa ja Tikkurilan Mehiläisessä toiminnasta vastaavat ihotautilääkäri Sampsa Kauppi ja laserhoitaja Heidi Tiimo.