Siirry pääsisältöön
Soita neuvontapuhelimeen.
NEUVONTAPUHELIN
010 206 9620
Hinta Puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv 24%).
Ajankohtaista

  Kaikki ajankohtaiset

IntelliStudio® löysi melanooman

Kokemuksia Julkaistu 3.11.2020

Mikroskooppiset muutokset löytyvät usein vain tarkalla IntelliStudio®-luomikuvausjärjestelmällä.

epilaser-intellistudio-2

Nelikymppinen mies hakeutui vastaanotolle vuosien mittaan ilmaantuneiden punertavien täplien vuoksi. Nämä osoittautuivat punapigmenttisiksi luomiksi, joista ruskea pigmentti puuttui kokonaan tai lähes kokonaan. Näiden lisäksi potilaalla oli myös tavallisia ruskeita luomia. Rintakehän punertavin luomi osoittautui alkuvaiheen melanoomaksi ja lisäleikkauksen jälkeen ohjelmoitiin koko ihon seuranta IntelliStudio®-tekoälyrobottikamerajärjestelmällä.

Kolmannessa ihokuvauksessa, noin 10 kk ensimmäisen kuvauksen jälkeen, havaittiin alaselän luomen muuttuneen. Muutos oli havaittavissa ainoastaan digitaalisia dermoskopiakuvia vierekkäin vertaamalla. Paljaalla silmällä luomi ei näyttänyt poikkeavalta, eikä luomi erityisesti erottunut yleiskuvissa muista luomista. Myöskään dermoskopialla arvioituna luomi ei erityisesti eronnut potilaan muista luomista.

Luomi poistettiin ja ihopatologin lausunnossa todettiin sen edustavan melanoma-in-situ -muutosta eli pinnallista melanoomaa. Tässä tapauksessa vain luomessa ajan myötä tapahtunut mikroskooppinen muutos paljasti melanooman, eikä melanooma olisi todennäköisesti löytynyt näin aikaisin ilman IntelliStudio®-luomikuvausjärjestelmää.