Siirry pääsisältöön
Soita neuvontapuhelimeen.
NEUVONTAPUHELIN
010 206 9620
Hinta Puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv 24%).
Syylät ja kondyloomat

Syylät ja kondyloomat

Mitä syylät ja kondyloomat ovat?

Syylät (verruca vulgaris) ja genitaalialueen kondyloomat (condyloma acuminatum) ovat HPV-viruksen aiheuttamia kasvaimia, joista voi olla toiminnallista ja esteettistä haittaa.

Miten pääsen eroon syylistä tai kondyloomista?

Syylien ja kondyloomien voidehoito hoito on usein työlästä ja tehotonta. Tehokkaimmin näitä kasvaimia hoidetaan kryohoidolla eli nestetyppijäädytyksellä. Kryohoito soveltuu etenkin kookkaiden syylien ja jalkapohjien syylien hoitoon. Pienet syylät ja genitaalialueen kondyloomat on helppo poistaa nopeasti ja tarkasti CO2- tai Er:YAG -laserilla.

Miksi laserhoito?

Laserilla muutokset voidaan poistaa tarkasti, nopeasti ja ilman verenvuotoa. Laserilla saavutetaan hyvä esteettinen tulos.

Montako hoitoa tarvitaan?

Pienet syylät saattavat hävitä yhdelläkin laserhoidolla. Kookkaiden syylien hoitoon tarvitaan useampia kryo- tai laserhoitoja. Hoidot tehdään tavallisesti 3-4 viikon välein.

Sattuuko laser- tai kryohoito?

Laser- ja kryohoito on hieman kivuliasta. Tarvittaessa voidaan käyttää neulapuudutusta. Sormi tai varvas on mahdollista puuduttaa johtopuudutuksella. Lapsilla kannattaa käyttää EMLA-voidetta 1,5h ennen vastaanottoa syylien, ja sormen tyvinivelen alueelle, jotta neulapuudutus sattuisi vähemmän.

Mitkä ovat jälkihoito-ohjeet?

Hoidon jälkeen alue ärtyy ja rupeutuu 1-3 viikon ajaksi. Aluetta suihkutellaan päivittäin. Saunoa saa, mutta uimista uimahalleissa tulee välttää.

Miten pääsen hoitoon?

Hoitoa varten varataan aika ihotautilääkärille. Aikuiselle hoito on yleensä mahdollinen jo ensikäynnillä. Myös lapsen syyliä voi hoitaa ensikäynnillä, mikäli lapsi on etukäteen hyvin informoitu ja suostuvainen hoitoon.