Siirry pääsisältöön
Soita neuvontapuhelimeen.
NEUVONTAPUHELIN
040 519 8919
Hinta Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu.
Tatuoinnin poisto

Tatuoinnin poisto

Miten tatuointeja poistetaan?

Poistamme koristeellisia, kosmeettisia ja traumaattisia tatuointeja q-kytketyillä lasereilla. Käytössämme on q-kytkettyjä rubiinilasereita (Lappeenranta, Tampere, Lahti, Kuopio) sekä yksi q-kytketty KTP/Nd:YAG-laser (Oulu). Ennen tatuoinninpoistoa käsittelemme tatuoidun ihoalueen fraktionaalisella CO2- tai Er:Glass–laserilla. Esikäsittely parantaa hoidon tehoa ja kosmeettista tulosta. Tatuoinninpoisto q-kytketyllä laserilla hajottaa tatuoidun pigmentin fotoakustisella paineaallolla. Hajonnut pigmentti poistuu alueelta immuunijärjestelmän toimesta.

Mitä värejä voidaan poistaa?

Q-kytketty rubiinilaser on ylivoimainen mustan, sinisen, vihreän ja magentan poistamisessa ja se häivyttää hyvin myös harmaan ja ruskean sävyjä. Vaikutus punaiseen, keltaiseen ja valkoiseen väriin on vähäinen. Q-kytketty KTP/Nd:YAG-yhdistelmälaser poistaa parhaiten punaisen, keltaisen ja oranssin (KTP) värejä sekä mustan ja sinisen sävyjä (Nd:YAG).

Montako hoitokertaa tarvitaan?

Mustan tatuoinnin poistamiseen tarvitaan tavallisesti 2-10 käsittelykertaa. Keskimääräinen hoitokertojen määrä on 6. Hoitokertojen määrä riippuu mm. väriaineesta, sen määrästä ja syvyydestä. Tarkkaa hoitokertojen määrää ei voi ennustaa. Suositeltava hoitoväli on vähintään 6-8 viikkoa. Tatuointi saadaan yleensä poistettua kokonaan. Haastetta poistoon tuo syvällä verinahassa oleva pigmentti, mutta sekin vaalenee osittain.

Onko poisto kivuliasta?

Tatuoinnin laserpoisto on aina melko kivuliasta. Ennen hoitoa iholle voi levittää apteekista ilman reseptiä saatavaa EMLA-puudutusvoidetta noin tunnin ajaksi. Kipua voi lievittää tarvittaessa myös särkylääkkeellä. Hoidon aikana ihoa on mahdollista viilentää kylmäilmalla, mikä myös helpottaa kipua. Myös laserkäsittelyn rytmitys ja tauot auttavat kivunhallinnassa.

Mitkä ovat jälkihoito-ohjeet?

Poistoalueelle asetetut taitokset ja sidokset poistetaan seuraavana päivänä hoidosta. Taitokset voi irrotella myös suihkussa. Iho punoittaa fraktionaalisen laserkäsittelyn jäljiltä ja poistoalueelle voi kehittyä rakkulaa. Rakkuloita ei kannata rikkoa, jos mahdollista. Hoitoaluetta suihkutellaan ja se suojataan puhtain taitoksin päivittäin, mutta alueen koskemista sormin vältetään. Kun hoitoalue rupeutuu, huolehditaan ettei vaatetus aiheuta hankausta alueelle. Ruvet irtoavat lopulta itsestään.

Kaikkiaan paraneminen kestää noin 2 viikkoa. Aurinkoisena vuodenaikana hoitosarjan aikana käytetään SPF50+ aurinkovoidetta. Hoitoalueella saattaa esiintyä hyper- tai hypopigmentaatiota, joka korjaantuu yleensä 6-12 kk aikana.

Voiko tatuoinnin poistosta jäädä arpea?

Arven kehittyminen on mahdollista sekä itse tatuoinnin ottamisesta, että tatuoinnin poistosta. Käytössämme olevat Q-kytketyt nanosekuntiluokan laserit eivät juurikaan kuumenna kudoksia, joten poistomenetelmämme ovat pienimmän arpiriskin menetelmiä. Riski arven kehittymiseen tatuoinninpoistoissamme onkin vähäinen.

Miten pääsen hoitoon?

Tatuoinninpoistoa varten varataan vastaanotto- tai etävastaanottoaika Epilaserin ihotautilääkärille. Ihotautilääkäri tekee arvion laserhoidon tarpeesta ja asiakkaan hoitoon soveltuvuudesta. Ihotautilääkäri voi myös tehdä ensimmäisen hoidon, ellei tatuointi ole kovin suuri. Jatkohoitoja varten lääkäri tekee tavallisesti SV3-lähetteen sairaanhoitajan toimesta tehtäviin laserhoitoihin.