Siirry pääsisältöön
Soita neuvontapuhelimeen.
NEUVONTAPUHELIN
010 206 9620
Hinta Puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv 24%).
Ihokarvojen poisto

Ihokarvojen poisto

Mistä syistä ihokarvoja poistetaan laserilla?

Ihokarvoja poistetaan laserkäsittelyillä ihosairauksien ja muiden lääketieteellisten syiden vuoksi. Tällaisia ovat esimerkiksi hirsutismi, lääkkeiden aiheuttama hypertrikoosi, follikuliitti, pseudofollikuliitti, hidradenitis suppurativa ja sinus pilonidalis. Hoitoja tehdään myös osana transsukupuolisuuden korjausprosessia. Koska laserhoito on menetelmänä paras karvanpoistomenetelmä, tehdään hoitoja yhä enemmän myös esteettisin perustein.

Milloin hoito on esteettistä?

Hoito on esteettistä, kun karvoja poistetaan tavanomaisilta karvankasvualueilta ilman, että hoidolle on lääketieteellistä tarvetta. Esteettisten hoitojen hintoihin lisätään arvonlisävero.

Miten hirsutismi määritellään?

Hirsutismia on naisen liiallinen karvankasvu miestyyppisillä alueilla, kuten ylähuulessa, leuassa, rintojen välissä, alavatsalla, selässä ja reisissä.

Mistä hirsutismi johtuu?

Syy hirsutismiin on tavallisesti munasarjojen monirakkulaoireyhtymä (polykystiset ovariot, PCOS). Oireyhtymään liittyvät myös kuukautishäiriöt ja usein ylipaino ja lapsettomuus. Myös Cushingin oireyhtymä ja aivolisäkkeen tai lisämunuaisten kasvaimet sekä jotkut lääkkeet voivat aiheuttaa hirsutismia. Joillakin ihmisillä runsaskarvaisuus voi olla perinnöllistä. Tuolloin häiritsevää karvankasvua voi esiintyä jo hyvin nuorena. Aina syytä liikakarvoitukseen ei löydy.

Millä lasereilla karvankasvua voidaan vähentää?

Liikakarvoituksen hoitoon käytämme aleksandriitti- ja diodilasereita. Nämä aallonpituudet soveltuvat vaalean pohjoismaisen ihotyypin hoitoon (valoihotyypit I-IV).

Mihin laserhoidon teho perustuu?

Laservalo imeytyy ihokarvan melaniiniin, jolloin karva kuumenee ja karvafollikkeli tuhoutuu. Hoito ei tehoa vaaleisiin tai punertaviin karvoihin. Hoito tuhoaa ainoastaan anageenisen eli kasvuvaiheen karvafollikkelit, jolloin karva on vielä karvatupessa kasvamassa. Hoito ei tehoa lepovaiheessa oleviin karvoihin. Paras hoitotulos saavutetaan riittävin väliajoin tehdyllä sarjahoidolla, jolloin lepovaiheen karvoja on kasvuvaiheessa.

Miten hoitoon valmistaudutaan?

Karvat voi sheivata hoidettavalta alueelta valmiiksi hoitopäivänä tai hoitoa edeltävänä päivänä. Karvoja ei kuitenkaan saa nyppiä tai poistaa epilaattorilla ennen hoitoa, sillä karvan tulee olla karvatupessa, että laservalo voi tuhota karvatupen ja estää karvan uudelleenkasvun. Tärkeää on myös, että iholla ei ole rusketusta. Ajan jo vaalentama rusketus ei ole este hoidolle.

Montako hoitokertaa tarvitaan?

Kasvoalueen hoidot voi alkuun tehdä 1-2 kuukauden välein. Kun karvoitus alueella vähenee, hoitovälit usein pitenevät. Tarvittavien hoitokertojen lukumäärä riippuu mm. sukupuolesta, ihotyypistä, hoitolaitteesta ja –tehosta sekä karvojen väristä, paksuudesta ja määrästä. Kasvoalueelle hoitoja tehdään tavallisesti 3-10, ja tämän jälkeen yksittäisiä ylläpitohoitoja voi vielä tarvita. Vartaloalueelle hoitoja tehdään yleensä 4-7.

Sattuuko ihokarvojen poisto laserilla?

Laserpulssi tuntuu iholla nopeasti ohimenevänä poltteena. Kipuun vaikuttaa mm. asetettu hoitoteho, tummien karvojen määrä sekä ihon väri. Kipua lievitetään hoidon aikana kylmäilmalaitteella tai aleksandriittilaserhoidossa kylmäsuihkeella. Kipu on hoidonaikaista, – hoidon jälkeen hoitoalue voi olla hieman aristava.

Ovatko tulokset pysyviä?

Täydellistä karvattomuutta ei voi luvata parhaillakaan menetelmillä, mutta laserhoidolla voi saavuttaa pitkäaikaista ja pysyvää karvoituksen vähenemistä.

Millainen on jälkireaktio?

Hoidon jälkeen iho punoittaa normaalisti noin 0,5-2 tuntia, joskus koko loppupäivänkin. Pidempiaikaista punotusta, ihon hilseilyä tai rupeutumista esiintyy harvoin. Kosteusvoide rauhoittaa ihoa, esimerkiksi aloe vera-voide.

Miten pääsen hoitoon?

Hoitoa varten varataan vastaanotto- tai etävastaanottoaika Epilaserin ihotautilääkärille. Ihotautilääkäri selvittää liikakarvoituksen taustaa, hoitotarvetta ja potilaan hoitoon soveltuvuuden. Ihotautilääkäri voi myös tehdä ensimmäisen hoidon. Jatkohoitoja varten lääkäri tekee tavallisesti SV3-lähetteen sairaanhoitajan toimesta tehtäviin laserhoitoihin.