Siirry pääsisältöön
Soita neuvontapuhelimeen.
NEUVONTAPUHELIN
010 206 9620
Hinta Puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv 24%).
Verisuonikasvaimet

Verisuonikasvaimet

Miten verisuonikasvaimia hoidetaan?

Verisuonikasvaimia hoidetaan KTP-, Nd:YAG-, aleksandriitti- ja pulssivärilasereilla sekä IPL-valoimpulssilaitteilla. Nämä laitehoidot ovat erinomaisia hoitomuotoja verisuonikasvaimiin. Me käytämme eniten KTP-laseria, koska KTP-laserhoidossa arpiriski on hyvin pieni, ja toipumisaika lyhyin ja ongelmattomin.

Mihin verisuonilasereiden teho perustuu?

Hoidon teho perustuu selektiiviseen fototermolyysiin. Laser- tai IPL-valo kuumentaa verisuonten hemoglobiinin ja saa aikaan suonirakenteiden tuhoutumisen. Elimistön puolustusjärjestelmä poistaa hajonneet suonirakenteet parin viikon kuluessa.

Millaisia verisuonikasvaimia hoidetaan?

Poistamme laserilla esimerkiksi hämähäkkiluomia, kirsikkaluomia, huulikohjuja ja tuliluomia.

Hämähäkkiluomi (spider naevus) muodostuu keskussuonesta, ja siitä säteittäin lähtevistä hiussuonista. Kasvoilla esiintyvä hämähäkkiluomi on helppo poistaa esimerkiksi KTP-laserilla. Tavallisesti kertahoito riittää.

Huulikohju (venous lake) on tummansininen huulen laskimolaajentuma, joka poistuu näppärästi Nd:YAG- tai aleksandriittilaserilla. Usein yksi hoitokerta riittää.

Kirsikkaluomi (cherry angioma) on 2-5 mm kokoinen kirkkaanpunainen verisuonikasvain. Kasvaimia ilmaantuu iholle yleensä iän myötä.  Kirsikkaluomia on helppo poistaa KTP-laserilla jopa kymmeniä samalla hoitokäynnillä.

Tuliluomi (naevus flammeus, port-wine stain, portviiniluomi) on synnynnäinen kapillaarinen malformaatio, jonka väri vaihtelee vaaleanpunaisesta tummanpunaiseen. Tuliluomia hoidetaan verisuonilasereilla ja IPL-valoimpulssilaitteilla. Tuliluomi vaalenee 5-10 hoidon sarjalla niin, että keskimäärin puolet potilaista saavuttaa 50% hoitovasteen.

Sattuuko verisuonikasvaimen laserhoito?

Laserhoito tuntuu kuumottavana pistemäisenä kipuna. Kipu ei ole voimakasta ja se on luonteeltaan lyhytkestoista. Verisuonikasvaimien hoidoissa ei yleensä käytetä puudutusta, koska puudukkeet supistavat verisuonia ja heikentävät laserhoidon tehoa.

Mitkä ovat jälkihoito-ohjeet?

Pieniä verisuonikasvaimia hoidettaessa hoitoalueelle muodostuu rupea, joka saa itsestään irrota viikon kuluessa. Ihoa voi pestä normaalisti. Hoitotulos on nähtävissä 2 viikon kuluttua hoidosta. Tuliluomia hoidettaessa rupea voi esiintyä 2 viikon ajan ja varsinainen hoitotulos näkyy 2-3 viikon kuluttua hoidosta. Tuliluomia hoidettaessa saunomista ja hikiliikuntaa vältetään 3-5 päivän ajan.

Miten pääsen hoitoon?

Hoitoa varten varataan aika ihotautilääkärille. Pienikokoisten verisuonikasvainten hoito on usein mahdollista tehdä jo ensikäynnillä.