Siirry pääsisältöön
Soita neuvontapuhelimeen.
NEUVONTAPUHELIN
010 206 9620
Hinta Puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv 24%).
Ajankohtaista

  Kaikki ajankohtaiset

Erikoisosaamisena luomitutkimus ja iholaserhoidot – voiko kauneushoito estää ihosyöpiä?

Uutinen Julkaistu 7.12.2022

Epilaser auttaa asiakkaita nopeasti ja luotettavasti erilaisissa laserhoitopalveluissa. Toimipisteitä löytyy nykyään 16 paikkakunnalta Vantaalta Rovaniemelle.

Fraktionaalisella laserilla tehdään hoidettavalle ihoalueelle tuhansia lämpövauriopisteitä, jotka ulottuvat verinahkaan ja aktivoivat uudiskollageenin ja elastiinin tuotantoa. Samalla hoito kuorii pistemäisesti ihon pintakerrosta ja uudistaa sen pintasolukkoa. Hoidon myötä iho muuttuu kirkkaammaksi, kimmoisammaksi ja sileämmäksi.

Ikääntyvän ihon laserhoidolla saadaan aikaan esteettisiä ihoa nuorentavia muutoksia, mutta tutkimuksen mukaan laserhoidolla on myös huomattavia terveysvaikutuksia.

Vuonna 2021 The Journal of Clinical Investigation -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tehtiin mullistavia havaintoja fraktionaalisten laserhoitojen pitkäaikaisvaikutuksista.

Laserhoidon havaittiin ihokoepaloissa vähentävän DNA-vaurion merkkejä sekä nostavan valovaurioilta suojaavan IGF-1-tekijän pitoisuutta.

Tutkimuksen toinen osatyö selvitti hoidon vaikutusta ikäihmisen ihosyöpäriskiin. Tutkittavien toinen käsivarsi käsiteltiin fraktionaalisella laserilla, toinen käsivarsi toimi vertailukohteena. Kolmen vuoden seurannassa laserhoitoalueelle kehittyi kaksi okasolusyöpää, lukumäärän vertailupuolella ollessa 24 okasolu- tai tyvisolusyöpää 48 ihmisen tutkimusjoukossa.

”Tutkimus osoittaa, että yksi fraktionaalinen laserhoito nuorentaa valovaurioitunutta ihoa merkittävästi ja pienentää siten ihosyöpäriskiä ainakin kolmen vuoden ajan. Tällaisten terveysvaikutusten vuoksi fraktionaalisia hoitoja ei tulekaan pitää enää yksinomaan esteettisinä hoitoina”, Epilaserin ihotautien erikoislääkäri Toni Karppinen kertoo.

 

Lähetteen saa alle vuorokaudessa

Suomessa toimiva Epilaser on ihon lääketieteellisiä ja esteettisiä laserhoitopalveluja tarjoava lääkäripalveluyritys, joka toimii 16 paikkakunnalla Vantaalta Rovaniemelle.

Epilaserin ihotautien erikoislääkärit hoitavat arpia ja ihon ikämuutoksia fraktionaalisella laserhoidolla. Hoidossa ihoa käsitellään laservaloilla pistemäisinä osioina eli fraktioina, joissa lämpövaikutus ulottuu syviin kerroksiin saakka.

”Hoito uudistaa ihon pintasolukkoa ja lisää kollageenituotantoa syvissä ihokerroksissa. Hoidon ansiosta iho kiinteytyy ja sen rakenne ja väri tasoittuvat. Leikkaus-, tapaturma- ja aknearpien häivyttämisen ohella fraktionaalisilla laserhoidoilla on aina ollut vahva esteettinen ulottuvuus ihoa nuorentavana hoitona.”

Epilaserin palvelut ovat helposti saatavilla. Ajan voi varata suoraan lääkärille, ja sujuvin reitti hoitoon on ihotautilääkärin etävastaanotto osoitteessa www.silk.fi.

”Suosittelen ihotautilääkärin hoitoarvioita ja lähetettä myös hoitajiemme toimesta tehtäviin ihokarvojen ja tatuointien  laserhoitoihin. Olemme tehostaneet hoitopolkuamme siten, että hoitoarvion ja lähetteen hoitoon saa aina alle vuorokaudessa”, Toni Karppinen kertoo.

Luomikuvausta Tampereella Pihlajalinna Koskiklinikassa. IntelliStudio on ratkaisu vaativaan luomiseurantaan, kertovat ihotautilääkärit Sampsa Kauppi ja Toni Karppinen.

 

Monipuolisia palveluita ympäri Suomen

Epilaserin palvelut vaihtelevat paikkakunnittain.

Kaikissa Epilaserin toimipisteissä hoidetaan pintaverisuonia ja verisuoniluomia. Pienet verisuonimuutokset häviävät yhdelläkin hoidolla, laajemmat alueet vaativat useamman käsittelyn.

Kasvoalueen punoitus- ja pintasuoniongelmien taustalla on usein ruusufinnitauti, mihin laserhoito voi tuoda pitkäaikaista helpotusta.

”Julkaisimme vuonna 2019 arvostetussa laserlehdessä Lasers in surgery and medicine tutkimuksen uudesta Yellow-laserista. Myönteiset hoitotulokset kasvojen pintasuonien hoidosta rohkaisivat meitä hankkimaan Asclepion QuadroStarPro Yellow -laserit Tampereelle, Ouluun ja Rovaniemelle. Laitteissa oleva skanneri nopeuttaa ja tehostaa hoitoja. Yellow-laser on osoittautunut tehokkaaksi myös aiemmin vaikeahoitoisten tuliluomien hoidossa”, Karppinen kertoo.

Epilaserilla poistetaan myös hyvänlaatuisia ihokasvaimia, kuten ihonsisäisiä luomia, kolesterolikasvaimia, talirauhasten liikakasvua, varsiluomia, syyliä ja rasvasyyliä. Laserhoidon etuina perinteiseen kirurgiseen toimenpiteeseen verrattuna on vaivattomuus ja hyvä esteettinen lopputulos.

Luomia arvioidaan tavallisesti dermoskopialla. Alkavaa melanoomaa voi kuitenkin olla mahdoton erottaa hyvänlaatuisesta luomesta.

Parhaiten melanooma paljastuu kaksivaiheisella digitaalisella luomiseurannalla, joka on luotettavin tapa havaita melanooma ajoissa. IntelliStudio-tekoälyrobottikamerajärjestelmä löytää uudet luomet yleiskuvien perusteella ja luomikohtaiset muutokset dermoskopian avulla.

IntelliStudio-kuvauksesta hyötyvät runsasluomiset potilaat sekä potilaat, joilla on epätyypillisiä luomia. Runsasluomisuudella tarkoitetaan yli 50 luomea, mutta punapigmenttisillä jo 20 luomea aiheuttaa erittäin korkean melanoomariskin.

Melanoomariskiä lisäävät myös valoherkkä ihotyyppi, ihon lukuisat palamiskerrat sekä aiempi melanooma itsellä tai suvussa.

”IntelliStudio-luomikuvaus on osoittautunut korvaamattomaksi avuksi riskipotilaiden seurannassa. Kuvauksia teemme Tampereella ja Lappeenrannassa sekä vuoden 2023 alusta myös pääkaupunkiseudulla.”

Luomien yleiskuvien jälkeen valikoidut luomet kuvataan digitaalisella dermoskoopilla.

 

Apua liikakarvoitukseen ja tatuointien poistamiseen

Epilaserilta saa apua myös liikakarvoituksen hoitoon ja vanhojen tatuointien ja kestopigmentointien poistamiseen ja vaalentamiseen.

Ihokarvoja poistetaan paljon esteettisistä syistä, mutta poistoille on myös lääketieteellisiä indikaatioita, kuten miestyyppinen karvankasvu naisella, transsukupuolisuus sekä tulehdukselliset ihosairaudet. Hoito toteutetaan tavallisesti 4–8 hoidon sarjana. Teemme hoitoja kaikissa toimipisteissämme.

Tatuointien poistoon käytetään FracTat-tekniikkaa, joka on tatuointien poistamiseen tehokkain menetelmä.

Menetelmässä tatuointi esikäsitellään fraktionaalisella laserilla, mikä parantaa hoidon tehoa ja lopputulosta. Hoitokertojen määrään vaikuttavat ihotyyppi, tatuoinnin väri ja ihoalue. Tatuoinnin poistoja tehdään Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Tampereella ja Vantaalla.

 

Tutustu tarkemmin Epilaserin palveluihin ja varaa aika osoitteesta www.epilaser.fi.

Kuuntele Epilaser lääkäreiden ihonhoitoihin erikoistunutta Ihopodi-podcastia YouTubessa (https://www.youtube.com/channel/UC27wcWoXtdU-BSGEW59O6OA) tai Suplassa(https://www.supla.fi/podcast/ihopodi).