Siirry pääsisältöön
Soita neuvontapuhelimeen.
NEUVONTAPUHELIN
040 519 8919
Hinta Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu.
Venytysarvet eli striat

Venytysarvet eli striat

Miksi iholle syntyy venytysarpia?

Ihon atrofiset venytysarvet eli striat syntyvät usein puberteetin, kehonrakennuksen tai raskauden yhteydessä, kun iho venyy kasvun seurauksena eikä verinahan kollageenituotanto pysy kasvun perässä. Myös hormonaaliset tekijät voivat vaikuttaa venytysarpien syntyyn. Arpien muodostumista ei voi ehkäistä millään voidehoidolla.

Miten venytysarpia hoidetaan?

Venytysarpia ei voi poistaa kokonaan, mutta niiden ulkonäköä ja tekstuuria on mahdollista parantaa fraktionaalisella CO2- tai Er:Glass –laserhoidolla. Hoidossa arpialueelle tehdään tuhansia lämpövauriopisteitä, jotka ulottuvat verinahkaan saakka aktivoiden uudiskollageenin ja elastiinin tuotantoa.

Montako hoitoa tarvitaan?

Hoitokäyntejä tarvitaan yleensä 3-6 ja hoidot tehdään noin 6-8 viikon välein. Lopullinen hoitotulos näkyy, kun hoitosarjan päättymisestä on kulunut vuosi.

Sattuuko venytysarpien laserhoito?

Pienen arpialueen voi hyvin hoitaa ilman puudutusta. Laserhoito tuntuu pistemäisenä ja ohimenevänä kipuna. Laajemmat arpialueet puudutetaan puuduttavalla voiteella, joka levitetään alueelle noin tunti ennen hoitoa. Puudutus vähentää tehokkaasti kivuntunnetta.

Mitkä ovat jälkihoito-ohjeet?

Hoidon jälkeen käsitellyllä ihoalueella on hieman turvotusta ja punaisuutta. Ihoa voi kuitenkin pestä normaalisti. Punaisuus voimistuu lähipäivien aikana, kunnes iho alkaa hilseillä. Hilseilyn myötä ihon väri vähitellen normalisoituu. Kaikkiaan ihon toipuminen hoidosta kestää 5-6 vuorokautta. Tänä aikana saunomisesta ja uimisesta pidetään taukoa. Aurinkoisena vuodenaikana iho suojataan hoitosarjan ajan SPF50+ aurinkosuojavoiteella sekä 2 kk hoidon jälkeen.

Miten pääsen hoitoon?

Hoidon suunnittelua varten varataan aika Epilaserin ihotautilääkärille. Aurinkoalttiiden ihoalueiden laserhoidot tehdään mielellään syyskuun ja huhtikuun välillä ruskettumattomalle iholle.