Siirry pääsisältöön
Soita neuvontapuhelimeen.
NEUVONTAPUHELIN
040 519 8919
Hinta Puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu.
Kynsisilsa

Kynsisilsa

Mikä aiheuttaa kynsisilsaa?

Kynsisilsaa aiheuttavat tavallisesti dermatofyytti-sienet, kuten Trichophyton rubrum ja Trichopyton mentagrophytes.

Mitä haittaa kynsisilsasta on?

Hoitamaton kynsisilsa voi aiheuttaa kynnen rakennemuutoksia ja altistaa infektioille. Rakennemuutoksista on usein myös toiminnallista ja esteettistä haittaa.

Miten kynsisilsaa hoidetaan?

Tehokkain hoito on suun kautta otettava sienilääke, joka on myös ainoa tehokas hoito vaikeaan kynsisilsaan. Pinnallista tai kynnen kärkeen rajoittunutta kynsisilsaa hoidetaan myös lääkekynsilakalla, joka on kuitenkin usein varsin tehoton hoitomuoto.

Laserhoito Nd:YAG-laserilla on vaihtoehto silloin, kun suun kautta otettava sienilääkitys ei ole mahdollinen. Laserhoitoa edeltävästi suosittelemme ajan varaamista jalkahoitajan vastaanotolle, jos kynnet ovat kynsisilsan paksuntamat. Laserhoitoon kannattaa yhdistää myös kynsien säännöllinen paikallishoito.

Miten Nd:YAG-laser toimii?

Nd:YAG-laserin valo läpäisee kynnen ja tuhoaa silsasientä kuumentamalla. Kynnet ja kynsinauhat käsitellään saman hoitokäynnin aikana useita kertoja.

Montako hoitokertaa tarvitaan?

Kynsien laserkäsittely toistetaan 3-5 kertaa 1-2 viikon välein. Hoitoon yhdistetään lääkekynsilakka, jota käytetään viikoittain 9-12 kk ajan.

Sattuuko kynsisilsan laserhoito?

Kynsisilsan hoito Nd:YAG-laserilla tuntuu ohimenevänä poltteena. Varpaat ovat hyvin kipuherkät ja siksi haastavat hoitaa. Hoidonaikainen voimakkaampi kipu helpottaa heti hoidon jälkeen.

Millainen on jälkireaktio?

Hoidon jälkeen varpaat ovat usein hieman aristavat jonkin aikaa.

Miten pääsen hoitoon?

Kynsisilsan hoitoa varten varataan vastaanotto- tai etävastaanottoaika Epilaserin ihotautilääkärille. Lääkäri arvioi laserhoidon hyödyn ja soveltuvuuden potilaalle. Laserhoidot tekee tavallisesti sairaanhoitaja lääkärin SV3-lähetteen perusteella.