Ihoon luetaan toisinaan kuuluvaksi sidekudoksesta ja rasvasoluista koostuva ihonalaiskerros eli subcutis, joka toimii kehon lämmöneristeenä ja rasvavarastona. Ihonalaisen rasvakudoksen paksuus vaihtelee kehon eri alueilla ja eri yksilöiden välillä.

Rasvaa voi kertyä myös vatsaonteloon ja sisäelimiin. Tämä viskeraalinen rasva on terveyden kannalta ongelmallisempaa, sillä siihen liittyy kohonnut riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin sekä diabetekseen. Viskeraaliseen rasvaan auttaa laihduttaminen, mutta ihonalaisen rasvan vähentämiseen on olemassa muitakin menetelmiä.

Uudenlaisten ultraääneen perustuvien hoitomenetelmien avulla voi liiallista ihonalaista rasvakudosta vähentää vatsa-, vyötärö- ja lantioalueelta. Käytössämme oleva UltraShape®-hoitomenetelmä rikkoo ihonalaista rasvasolukkoa vaurioittamatta ihon pintaa tai elimistön muita rakenteita, hermoja tai verisuonia. Kolmen hoitokerran sarjana toteutettava hoito on nykyaikainen ja tehokas ei-kirurginen menetelmä ihonalaisten rasvakertymien poistoon. Tutkimusten mukaan UltraShape-hoito lyhentää vyötärön ympärysmittaa keskimäärin 4cm.

UltraShape®-hoito soveltuu henkilöille, joiden painoindeksi on alle 30, toisin sanoen normaalipainoisille sekä lievästi tai kohtalaisesti ylipainoisille. Ennen hoitoa asiakkaan terveydentilaa ja hoitoonsoveltuvuutta arvioidaan ihotautilääkärin vastaanotolla. Asiakasta neuvotaan mm. oikeanlaisen ruokavalion toteuttamisessa ja liikunnan lisäämisessä. Tämä on tärkeää, sillä rikotuista rasvasoluista vapautuu energiaa, jota elimistö voi käyttää ravinnoksi.

UltraShape®-hoito on ainoa kavitaatiomenetelmä, jonka teho on osoitettu puolueettomissa kliinisissä tutkimuksissa. Koska hoidon avulla rikotut rasvasolut poistuvat elimistöstä lopullisesti, alenee kehon rasvasolujen määrä pysyvästi. Tämä on tärkeä näkökohta saavutettujen hoitotulosten pysyvyyden kannalta.

UltraShape®-hoito on lähes kivuton eikä puudutusta tarvita. Hoito kestää 1-2 tuntia, minkä jälkeen asiakas voi palata päivittäisiin toimiinsa.